niedziela, 11 sierpnia 2013

Ryż Jaśminowy w mleku kokosowym

Ryż jaśminowy w mleku kokosowym / porcja na 5 osób /


Ryż jaśminowy  – 1 szklanka ( może być zwykły ryż)
Mleko kokosowe – 1 mała puszka
Mleko – 2 szklanki
Jabłko – 1 szt.
Cynamon – 1 szczypta
Rodzynki – 2 łyżki
Budyń waniliowy – 2 łyżki
Masło – 2 łyżki
Cukier - 2 łyżki


Jabłko obieramy i tarkujemy na dużych oczkach. Wkładamy wszystkie składniki do garnka, mieszamy. Garnek stawiamy na małym ogniu, pod przykryciem, po 5 minutach od zagotowania wyłączamy i zostawiamy na czterdzieści pięć minut, można owinąć ręcznikiem ( nie podnosić przykrywki). Podajemy z ulubionym dżemem, jogurtem lub same.





Dobry deser i dobry film
Obejrzałem film Romana Polańskiego Nóż w wodzie, jestem świeżo po seansie, więc mam wiele przemyśleń. Jeśli film zaprząta głowę to znaczy że coś w nim jest, w tym momencie nie wiem jeszcze co, ale rano na pewno coś Mi się otworzy.
.................. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz