Ryż jaśminowy w mleku kokosowym / porcja na 5 osób /
Ryż jaśminowy – 1
szklanka ( może być zwykły ryż)
Mleko kokosowe – 1 mała puszka
Mleko – 2 szklanki
Jabłko – 1 szt.
Cynamon – 1 szczypta
Rodzynki – 2 łyżki
Budyń waniliowy – 2 łyżki
Masło – 2 łyżki
Cukier - 2 łyżki
Jabłko obieramy i tarkujemy na dużych oczkach. Wkładamy
wszystkie składniki do garnka, mieszamy. Garnek stawiamy na małym ogniu, pod
przykryciem, po 5 minutach od zagotowania wyłączamy i zostawiamy na czterdzieści
pięć minut, można owinąć ręcznikiem ( nie podnosić przykrywki). Podajemy z ulubionym
dżemem, jogurtem lub same.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz